attack faelgázosító kazán

ATTACK SLX 25 Lambda Touch faelgázosító kazán

ATTACK SLX 25 Lambda Touch faelgázosító kazán

A MILÁNÓI KIÁLLÍTÁS LEGJOBB TERMÉKE: “OLTRE LA CLASSE A” MCE MILANO 2016

mce-2016

A 40. évforduló alkalmából a egyik legnevezetesebb nemzetközi fűtéstechnikai kiállítások egyikén „MCE – MOSTRA CONVEGNO EXPOCOMFORT” Milánóban, az ATTACK hőtechnikai gyártó bemutatta a termékeit és újdonságait a 2016 évre.

ATTACK SLX 25 Lambda Touch faelgázosító kazánLegfrissebb újdonságként lett bemutatva az ATTACK 25 SLX Lambda Touch faelgázosító kazán, amely gazdaságos, környezetbarát, kényelmes és biztonságos üzemeltetést garantál a nagy töltőkamrának, a modern szabályozónak és a lambda szondának köszönhetően.

A kiállításon az “oltre la classe A” rangos díjat szerezte meg. A faelgázosító kazán átment a szakmai tudományos tanács értékelésén, és magasan megfelelt az előírt szabványoknak és a nagyon erős innovatív gyártmányok mezőnyében. Mint a kiállítás top terméke megszerezte a “product of excellence” elismerést.mce-classe-a

A faelgázosító kazán alkalmas családi házak, hétvégi házak, kisebb üzemek, műhelyek és hasonló épületek fűtésére.
A ATTACK SLX 25 Lambda Touch faelgázosító kazán teljesítménye 25 kW, ami 12,5 kW-ig leszabályozható. A kazán teljesíti a EN 303-5:2012 hatékonysági, és Class 5 szabványait maximális és minimális teljesítménynél, mely a faelgázosító kazánoknál nem szokványos.

A betöltő kamra űrtartalma 200 liter, amit a 25 kW teljesítményen pillanatnyilag nem kínál semmilyen más gyártó. A égéskamra hossza 680 mm, így a nem hagyományos méretű fahasábok berakása is megoldható.

Tüzelőanyagok

A kazánban elégethető puha, vagy kemény darabos fa, illetve előírt arányban fahasábokkal vegyesen apróbb fa, valamint fabrikett.

Lambda szonda

A magas hatásfok eléréséhez a kazán fel van szerelve Lambda szondával, mely alapján irányítva van a fagáz előállítása és precíz elégetése. A magas hőátadás hatékonyságát (91,6% – 92,4%) a nagy területű csöves hőcserélő biztosítja.

Hőcserélő

Hőcserélő tisztítása automata rendszerű motorral meghajtott turbulátorok végzik, amely a csöves hőcserélőket tökéletesen tisztán tartják. Ezzel a hatásfok nem csökken fokozatosan a kazán élettartama alatt. A turbulátorok automatikus tisztítása magas komfortot, biztonságot nyújt és probléma mentes üzemeltetést.

A CO emissziók hatszor alacsonyabbak, mint ahogy a legszigorúbb EN 303-5:2012 szabvány 5. osztálya előírja, ez a megújított égőtér kialakításának köszönhető, amely a tűzálló samott betonhoz illeszkedik. A por emissziók, több mint háromszor alacsonyabbak, mint az EN 303-5:2012 szabvány 5.osztály követelményei.

Annak köszönhetően, hogy a ATTACK SLX 25 Lambda Touch faelgázosító kazánnál tökéletesítették az égési folyamatot lehetséges csatlakoztatni 200 mm átmérővel a kéményhez és csak 5 m hatékony magassággal. Általában a faelgázosító kazánokhoz 8 m kémény szükséges. Ez a konstrukciós újítás lehetővé teszi ezeket a kazánokat kisebb, alacsonyabb házaknál is telepíteni.

Kompakt kialakítás

A ATTACK SLX 25 Lambda Touch faelgázosító kazán tervezésénél nagy gondot fordítottak a telepítésre szűk helyeken is, ezért a maximális kazántest szélesség csak 557 mm leszerelt kazánborításnál. Ez azt jelenti, hogy a kazán bevihető 600 mm szélességű ajtókon is.

Égésidő

A kazán fejlesztésénél nagy hangsúlyt fektettek a minél hosszabb égési időre, a minimális tüzelőanyag utántöltés intervallumra és egyszerű begyújtásra. Hosszú égési időt biztosítja az egyedi 200 literes betöltő kamra, mely névleges 25kW teljesítménynél 7 óra folyamatos égést biztosít.

A kazánt puffertartállyal összekötve az őszi és tavaszi időszakokban elegendő csupán egyszer megrakni fával, téli időszakban egy, vagy két alkalommal.