biztonsági hőcserélő

Biztonsági hőcserélő vegyestüzelésű kazánokhoz

Celsius biztonsági hőcserélő vegyestüzelésű kazánhoz

Biztonsági hőcserélő vegyestüzelésű kazánokhozKözponti fűtésű kazánok fűtővíz felforrásának megelőzésére szolgáló külső hőcserélős biztonsági egység.

Központi fűtésű szilárd tüzelésű (fatüzelésű, vegyestüzelésű) kazánok, fűtési rendszerek védelmét szolgálja. A túlmelegedéstől védi a lemez és öntvény kazánokat közvetve. A fűtésrendszer (ötrétegű cső, vékonycsöves-, padló-, fal-, radiátoros, zárt fűtési rendszerek) védelmét biztosítja a kazán és a rendszer károsodása nélkül.

Jobb minőségű öntvény kazánok esetében kizárólag külső hőcserélő egységgel oldható meg a visszahűtés a kazán károsodása nélkül!

A fatüzelés sajátossága, hogy a hőenergia előállítás pillanatnyi intenzitása kevésbé szabályozható mint például pellet tüzelés esetén, mivel a tűztérben lévő tüzelő mennyisége, illetve annak energiatartalma magasabb, mint az épület pillanatnyi hőigénye, ezért minden esetben gondoskodnunk kell a kazánok túlfűtés védelméről. Ennek egyik legegyszerűbb megoldása a külső biztonsági hőcserélő rendszerbe építése.

A Celsius biztonsági hőcserélő 56 kW kazánteljesítményig alkalmazható, ennél magasabb teljesítmény esetén egyedi tervezést és kivitelezést igényel a kazánok túlfűtés védelme.

Működése: Ha a kazán fűtési előremenő csonkjára csatlakozó tartályban lévő fűtővíz hőmérséklete eléri, vagy meghaladja a 98°C-ot, úgy egy termosztatikus szelep kinyit és a tartályban elhelyezett hőcserélőn átáramló hálózati hideg víz segítségével lehűti a fűtővizet.

A biztonsági egység meleg vízzel feltöltött tartály – maximum 110°C, tartály űrtartalma 3,77 liter, maximális üzemi nyomás 2 bar. A készülék próbanyomása 4 bar. A Celsius biztonsági hőcserélő TÜV minősítéssel és engedéllyel rendelkezik.