kaszkád

Kaszkád vezérlés gázkazánokhoz

Kaszkád vezérlés gázkazánhoz

A kaszkád fűtésrendszer lényege, hogy a nagyobb és pontosabb fűtési teljesítmény elérése érdekében több gázkazánt párhuzamosan kapcsolunk. Gazdaságosabb, ha több kisebb gázkazánt építünk a rendszerbe.

Természetesen ez nagyobb alapterületű épületek, irodák, műhelyek, sport és oktatási intézmények, szállók stb. esetén javasolt. Normál alapterületű családi házakhoz jól méretezhető egy gázkazán is.

A kaszkádba összekötött gázkazánokat a kaszkád vezérlő egy logikai sorrend alapján kapcsolja figyelve a mesterkazán pozíciójának helyzetét; hőigény esetén figyeli a hidraulikus váltó hőmérsékletét külső hőmérséklet jelleggörbe alapján.

Egy kaszkád rendszerben a gázkazánok léptető szabályozást alkalmazva hidraulikus váltón keresztül vannak összekötve. Ha a fűtési igény változik, akkor ennek megfelelően az egymás után kötött gázkazánok ki, vagy bekapcsolnak. A kaszkád vezérlővel nagyfokú üzembiztonság érhető el, mert egy gázkazán kiesése (üzemhiba, karbantartás stb.) esetén a sorrendben következő gázkazán kapcsol be.

A kaszkád kapcsolás előnye a gázkazánok jobb kihasználásában és a kedvezőbb energia felhasználásban rejlik. A kaszkádba kötött gázkazánok és azok intelligens szabályozása pontosan azt a teljesítményt állítja elő, ami az adott pillanatban szükséges.

Kaszkád vezérléssel kapcsolatban szervizvezető kollégánk tud részletes tájékoztatást adni.
Elérhetősége: Kiss István +36 70 413 4836, szerviz[kukac]euroster.hu

kaszkad-UNI2-UNI3