mah pyrogas faelgázosító kazán

M.A.-H PyroGas faelgázosító kazán

M.A.-H PyroGas faelgázosító kazánok

faelgázosító kazánFaelgázosító kazán lakások, családi házak, műhelyek, ipari és mezőgazdasági objektumok fűtésére alkalmas.

Az M.A.-H PyroGas faelgázosító kazán felhasználói és üzembe helyező szerviztechnikusi tapasztalatok alapján lett kifejlesztve.

Fűtőanyagként bármilyen száraz fát használhatunk, főleg hasábfát – maximum 750 mm hosszig – típustól függően. A faelgázosító kazán továbbá alkalmas fahulladék égetésére, de mindig fahasábokkal keverve. A hamu az elégetett tüzelőanyag 1-2%-át teszi ki, ami egy, esetleg két tisztítást jelent hetente. Mivel a káros anyag kibocsátás minimális a faelgázosító kazán üzemeltetése környezetkímélő.

Az M.A.-H PyroGas egyszerűen és könnyen kezelhető faelgázosító kazán.

Az M.A.-H PyroGas kazán minőségi acél kazánlemezből készül. A kazán belső falvastagsága 6 mm, a külső 4 mm. A tűztér betétek a faelgázosító kazánban magas szilárdságú speciális tűzálló kerámiaötvözetből készülnek, ami növeli a faelgázosító kazán élettartamát.

A kazántest acéllemezekből összehegesztett és próbanyomáson tesztelt masszív egység, felül nagyméretű tüzelőanyag kamrával, aminek az alja egy tűzálló kerámia idom hosszúkás terelő nyílással (fúvóka), melyen keresztül a tüzelőanyag az égőtérbe kerül. Ez az égőtér úgyszintén korszerű kerámia idomokból van kialakítva.

A kazán hátsó részében vannak kialakítva függőlegesen a hőcserélő csövek hatásnövelő turbulátorokkal (spirálisan tekert terelőlemezek). A hőcserélők felső része a gyűjtő csatornába van vezetve. A csatorna hátsó része szívótorkon keresztül kapcsolódik a kéményhez. A kazán első részén van a toló ventilátor elhelyezve (40 kW teljesítmény felett a faelgázosító kazán szívó ventilátorral szerelt).
A kazántest hőszigetelt, a szigetelés a kazán külső esztétikus lemezbeborítása alatt van. Az elsődleges (primer) és másodlagos (szekunder) levegő előmelegítés után kerül a tűztérbe.

Az M.A.-H PyroGas kazán égéstechnológiája sokban eltér a hagyományos szilárd tüzelésű kazántól. Az égés fagázosítással (pirolízis) magas hőmérsékleten kb. 1200 °C-n történik. A fagáz égését ventilátor segíti, ez az elsődleges (primer) levegőt az égőtérbe, a másodlagos (szekunder) levegőt a kerámia fúvókához tereli.
Ez a módszer rendkívül energiatakarékos, a tüzelőanyag kb. 40 %-os megtakarítását eredményezi.

Az M.A.-H PyroGas kazán üzemeltetése minimális feladattal jár, ami a faelgázosító kazán modern AK5000 kazánvezérlésének köszönhető. A töltő kamra tartalma kb. 8-12 órára elegendő közepes teljesítménynél. Takarékos üzemmódban képes 24 órán keresztül lassan égni.

Az M.A.-H PyroGas kazán eredeti ERS gyártmányú AK 5000 elektronikus kazánvezérléssel van felszerelve. A szabályozás a ventilátor, és a szivattyúk irányítására bontható le. Az AK 5000 kazánvezérléssel a faelgázosító kazán szobatermosztát jel alapján is vezérelhető. A faelgázosító kazán puffertartály nélkül is üzemeltethető, ha a fűtésrendszer puffer használatát nem igényli.

Az M.A.-H PyroGas faelgázosító kazán előnyei:

Kiváló minőség, két év teljes körű garancia
Országos szerviz, alkatrész ellátás
ERS AK 5000 mikroprocesszoros kazánvezérlő
Füstgáz érzékelő
Biztonsági hűtőhurok
Magas, 85-90%-os hatásfok
Folyamatosan szabályozott teljesítmény
Alacsony tüzelőanyag fogyasztás
Nagyméretű tüzelőanyag kamra
Nagyméretű tűzifa égetésére alkalmas
Egyszerű kezelés és könnyű tisztítás
Égéstér speciális hőálló kerámiaötvözetből
Csöves hőcserélő, hatásfok növelő turbulátorral
Nagyfokú komfort, ritkább tüzelőanyag töltés
Használati melegvíz előállításra alkalmas
Kiegészítője lehet napkollektoros, hőszivattyús, geotermikus rendszereknek

A kazánt úgy kell üzemeltetni, hogy a fűtővíz hőmérséklete a hőleadás után nem lehet kevesebb, mint 60-65°C. Ami azért fontos, mert 60°C alatt a faelgázosító kazán – és egyben minden szilárd tüzelésű kazán – tűztere, hőcserélője kátrányosodhat, savasodhat, kondenzáció alakulhat ki, ami korróziót okoz. Ezért ajánlott a Laddomat töltőegység használata.

Fontos a megfelelő kazán teljesítmény kiválasztás – nem ajánlott sem alul, sem felültervezni.
Áramkimaradás esetén a faelgázosító kazán túlmelegedése elleni védelmét a kazánba installált biztonsági hőcserélő (hűtőhurok) biztosítja.

Webáruház: faelgázosító kazán vásárlás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..