Az épületgépészeti tartályok, tárolók háztartási és ipari használati, fűtési és technológiai melegvíz tárolásra lettek kifejlesztve. Az igen széles választéknak köszönhetően, szinte minden igényhez választható megfelelő tartály. A tartályok egyidejűleg több vízvételi hely ellátására is alkalmasak. A tárolók típustól és mérettől függően falra, vagy a padlóra telepíthetők, jellemzően álló kivitelben, egyes speciális típusok fekvő változatban is készülnek.

A tartályok felfűthetők bármilyen kazánnal, napkollektorral, vagy akár hőszivattyúval is. A legtöbb tárolóba elektromos pótfűtés is beszerelhető.

A puffertartályok zárt, melegvizes központi fűtési rendszerek hőtárolójaként szolgálnak. Kialakításuktól függően hőtárolóként rácsatlakoztathatók gáz és olajtüzelésű fűtőkészülékek, vegyestüzelésű kazánok, pellet kazánok, faelgázosító kazánok, szolár napkollektoros rendszerek, valamint hőszivattyúk. Összekapcsolhatók használati melegvizes indirekt tárolókkal (bojlerekkel), de egyes típusok közvetlenül is tudnak használati meleg vizet szolgáltatni. Álló, vagy fekvő kivitelben, hőcserélő nélküli, egy hőcserélős, két hőcserélős, kombi és átfolyós kivitelben kerülnek forgalomba.

Az indirekt tárolók, bojlerek és puffertartályok a fűtési és a használati melegvíz előállító rendszerek nélkülözhetetlen központi elemei, ezért a megfelelően tartós, jó minőségű tartályok kiválasztása fontos szempont. Cégünk kizárólag kiváló minőségű, hosszú élettartamú és kedvező ár-érték arányú tartályokat forgalmaz.

Puffertartály

A puffertartályok zárt, melegvizes központi fűtési rendszerek hőtárolójaként szolgálnak. Kialakításuktól függően összeköthetők gáz- és olajtüzelésű fűtőkészülékkel, vegyestüzelésű, faelgázosító,és biomassza kazánokkal, szolár napkollektoros rendszerekkel, valamint hőszivattyúkkal. Összekapcsolhatók HMV indirekt tárolókkal, de egyes típusai közvetlenül is tudnak használati meleg vizet szolgáltatni.

Jellemzően álló kivitelben, 100-5000 literes űrtartalommal hőcserélő nélküli, egy, vagy több hőcserélős, kombi és “frissvizes” kivitelben kerülnek forgalomba.

A puffertartály belső felületének nincs korrózióvédelme, így csak zárt rendszerben, fűtővízzel tölthető fel. Nyitott fűtésrendszereknél külső hőcserélő alkalmazása szükséges. Egyes típusok szigetelés nélkül is rendelhetők, de a legtöbb puffertartály szigeteléssel kerül forgalomba. A tárolók szigetelése általában 100 mm vastag poliuretán hab, külső felületük tisztítható borítás. A külső borítás és a szigetelés 500 liter űrtartalom felett leszerelhető, így ezeket levéve könnyen beállítható a puffertartály az üzemelési helyére.

A fűtési melegvíz tárolására kifejlesztett puffertartályok alkalmazása különösen nélkülözhetetlen olyan berendezések mellett, melyek nem egyenletes mennyiségben állítják elő a hőenergiát, mint például a napkollektor, vegyestüzelésű kazán, vagy a hőszivattyú.

A fűtési puffertartály többek között azt a célt szolgálja, hogy a különböző fűtési igényeket kiegyenlítse, nagyságrendekkel növelve ezzel az energiatermelés hatásfokát.

Puffertartály alkalmazása javasolt az alábbi esetekben:
– vegyestüzelésű és faelgázosító kazánokhoz. A kazánok hőjének hasznosítása, tárolása, hirtelen felfűtési csúcsok kisimítása, igény szerinti hőmennyiség bevitel a hőleadókhoz.
– hőszivattyús rendszerekhez. A puffertartály lehetővé teszi a gazdaságos üzemelést, a pillanatnyi hőszükséglettől függetlenedik az üzemelés.
– szolár napkollektoros rendszereknél. A napkollektorokkal begyűjtött hőmennyiség tárolható, és lehetővé teszi a fűtésrendszerben történő utólagos hasznosítást.
– gázmotorok, vagy egyéb berendezéseknél. A hulladékhő tárolása, hasznosítása.

A puffertartályok szerkezeti kialakításuknak, és a leszerelhető szigetelésüknek köszönhetően könnyen szállíthatók és építhetőek be a fűtési rendszerekbe. A későbbiekben pedig tartós, gazdaságos működést tesznek lehetővé.
A szigetelt puffertartály a megtermelt hőenergiát forróvíz formájában akár több napig is elraktározhatja. Ennek köszönhetően kiegyensúlyozott és szünetmentes lesz az épület fűtési melegvíz ellátása.

Ajánlat kérés, kapcsolat: email

pellet-banner

Mentés