Euroster 11M keverőszelep vezérlés

Az EUROSTER 11M keverőszelep és szivattyú vezérlő grafikus kijelzővel, modern mikroprocesszoros vezérlés. Három- és négyutas keverőszelep vezérlésére szolgál.
Minden keverőszelep mozgató motor típushoz alkalmazható, amely 230 V-os és önálló végállás kapcsolóval rendelkezik (három pontos).
Az EUROSTER 11M keverőszelep és szivattyú vezérlő nagy előnye a grafikus kijelző, amely segíti a felhasználót a beállítás és ellenőrzés folyamatában, illetve, hogy a keverőszelepet nem időalapon, hanem hőmérsékleti dinamikai alapon vezérli.
Ez azt eredményezi, hogy a vezérlő a kevert körön beállított értéket és nyitási dinamikát követi. Előnye: mindig a hőmérsékletet figyeli és nem a szelep nyitási állapotát.

Euroster 11M

A keverőszelep és szivattyú vezérlőt kétféle üzemmódban szabályozhatjuk és vezérelhetjük:

I. üzemmód (puffertartály használata esetén):

Termosztáttal (potenciál független) indítható a keverőszelep, és a szivattyú.
A vezérlő a beállított érték alapján állítja be a kevertköri hőmérsékletet. A vezérlőben megadható a minimális indulási hőmérséklet (pl.: 35°C), ami alatt nem indítja el a keverőszelepet, illetve a szivattyút. Ez a beállítási érték állítható.
Beállítható egy biztonsági vészleállítási hőmérséklet. Ebben az üzemmódban a keverőszelep hőmérsékleti és dinamikai jelleggörbe alapján nyit, vagy zár.

 

II. üzemmód: kazánvédelem.

A vezérlő a kazán rövid körén (visszatérő ágán) fogja fenntartani a minimális hőmérsékletet.
Például, ha a hőmérséklet a szabályozó menüjében 55°C-ra van beállítva, a szabályozó ezt a minimális hőmérsékletet fogja fenntartani. Majd a beállított hőmérséklet elérése után kezd a szelep nyitni és a rendszerbe áramlást engedni.
A vezérlőben be lehet állítani a szivattyú indulási küszöböt, kazánvédelemre fenntartott hőmérsékleti értéket és a dinamikát. Ebben az üzemmódban a termosztát lehetőséget megszakítani tilos, a szivattyú vészleállítási hőmérsékletet 90°C-ra kell állítani.

Vezérlővel kezelt funkciók:

230 V-os három, vagy négyjáratú szelep vezérlése, szivattyú vezérlése, dinamikai nyitás-zárás, antistop funkció, szobatermosztát funkció, érzékelők kalibrálása, kazán és rendszer védelem, túlforrás védelem.

Grafikus LCD kijelzővel, szelep és visszatérő víz hőmérséklet érzékelőkkel, csatlakozó kábellel.

Könnyen telepíthető új, valamint már meglévő rendszerekbe is.

Magyar szerviz és beüzemelési támogatás.
Garancia 2 év.