euroster uni2

EUROSTER UNI2 fűtési rendszer vezérlő

EUROSTER UNI2 vezérlő

Az EUROSTER UNI2 egy széleskörűen alkalmazható multifunkcionális, időjáráskövető dupla keverőszelep és fűtési rendszer vezérlő egység.

euroster-uni2-prospektus

Vezérlővel kezelt funkciók:

 • kevert körök fűtése
 • kevert körök hűtése
 • 2 db termosztát jel fogadása
 • 2 db keverőszelep (és szivattyú) indítása
 • HMV (használati melegvíz) szivattyú indítása
 • üzemmód választási lehetőség
 • cirkulációs szivattyú kezelése
 • külső hőmérséklet érzékelés
 • heti programozás
 • egyéb kazán indítása beérkező termosztát jelek alapján
 • antistop funkció
 • fagyvédelem
 • túlforrás védelem
 • automata vészkeringtetés
 • padlóhőmérséklet temperálás

Magyar nyelvű menürendszerrel.

Az EUROSTER UNI2 falon kívüli elosztódobozba szerelt vezérlőegység, érzékelőkkel, tápkábellel.

A fűtésrendszer vezérlőben elhelyezésre került két különálló keverőszelep és hozzátartozó szivattyú vezérlés, amely szobatermosztát jellel is indítható, és külső hőmérséklet érzékelő alapján modulálható. Két különálló termosztát jel fogadására alkalmas, amely feszültségmentes.
A keverőszelepeket heti programozás alapján is vezérelhetjük hűtésre-fűtésre.

Az EUROSTER UNI2 vezérlő további funkció ellátására is szolgál: használati melegvíz (hmv) szivattyú indítására, amelynek a munka üzemmódja kiválasztható (elsődleges, vagy másodlagos). Ezeket az üzemmódokat heti programozás alapján is megadhatjuk.
A fűtésrendszer vezérlő továbbá alkalmas cirkulációs szivattyú indítására, amelynek nagy előnye, hogy a szivattyú indítás két különálló üzemmódban indítható: hőmérséklet figyelésre, vagy idő meghatározásra. Mindezeket heti program alapján is.

Az EUROSTER UNI2 vezérlő további kazánok indítására is alkalmas (pl.: gázkazán). A beérkező szobatermosztát jelek alapján zár egy feszültségmentes kontaktust.

Az EUROSTER UNI2 vezérlőben több biztonságot szolgáló beállítási lehetőség található. Túlforrás védelem, túlhűlés védelem, fagyvédelem, és a keverőszelepeknél egy vészleállító hőmérséklet, amely a rendszer védelmét szolgálja az esetleges meghibásodott keverő motorok esetén. A fűtésrendszer vezérlő a grafikus kijelzőnek köszönhetően pontos és széleskörű tájékoztatást ad a folyamatos működésről, ezzel megkönnyítve a készülék beállítását, ellenőrzését.

Az EUROSTER UNI2 vezérlő alkalmazható puffertartályokhoz és kazánokhoz, mert rendelkezik túlfűtés-védelemmel (túlfűtéskor termosztát jel felülbírálás történik és jelet kapcsol az „alarm” kimenetre egyéb eszközök indítása céljából).

Az EUROSTER UNI2 vezérlő alkalmazható gázkazán, automata adagolású kazán indítására, és a vezérlőhöz kapcsolt gépészeti berendezések (szivattyúk, keverőszelepek) működtetésére, puffertartályból különböző hőmérsékletű egységek vezérlésére.

A fűtésrendszer vezérlőnek széleskörű a kompatibilitása. Könnyen telepíthető új, valamint már meglévő rendszerekbe is.

Az EUROSTER UNI2 vezérlő a grafikus kijelzőnek köszönhetően megkönnyíti a vezérlő beállítását, amely a jobb oldalon található forgatógomb segítségével történik. A forgató gomb egyszeri megnyomásával és jobbra forgatásával választható ki a kívánt beállítási menü, amely a grafikus kijelzőn megjelenik.

A gomb megnyomásával állíthatók a hőmérsékleti értékek (olyankor az aktuális menü látható). A beállított hőmérsékleti érték után a gomb még egyszeri megnyomásával menthető el a beállítás. A fűtésrendszer vezérlőben két menü található: főmenü és szervizmenü. A szervizmenüben aktivált egységek a főképernyőn megjelenítésre kerülnek, és jelzik az aktuális működési állapotot.

Az EUROSTER UNI2 vezérlő 2 db három-, vagy négyutas keverőszelep kiszolgálására is szolgál. Minden keverőszelep mozgató motor típushoz alkalmazható, amely 230 V-os és önálló végállás kapcsolóval rendelkezik (három pontos).

A vezérlő a keverőszelepet nem időalapon, hanem hőmérséklet dinamikai alapon vezéreli. Ez azt eredményezi, hogy a vezérlő a kevert körön beállított értéket és nyitási dinamikát követi. Előnye: mindig a hőmérsékletet figyeli és nem a szelep nyitási állapotát!

UNI2 kapcsolási rajz


További információk, árak, rendelés, szállítás: euroster uni2 vezérlő vásárlás

futesi rendszer