fbpx

A beton magaságyás egy tartós és praktikus megoldás a könnyebb kertészkedéshez. A beton magaságyás rendkívül strapabíró és időtálló anyag.

Anyaga: A beton magaságyás előre gyártott beton panelekből állítható össze. Négyfelé mintázatban rendelhető.
Mérete: 200 cm hosszú, 100 cm széles és 50, vagy 100 cm magasságban választható.

beton magaságyás

Beton magaságyás előnyei:

Tartósság: A beton rendkívül ellenálló az időjárási viszonyokkal és a mechanikai hatásokkal szemben. Nem rothad, nem korhad, és hosszú élettartamot biztosít.

Alacsony karbantartás: A beton magaságyások minimális karbantartást igényelnek. Időről időre érdemes ellenőrizni a szerkezetet és tisztítani a felületet, de ezen túl nincs szükség jelentős beavatkozásra.

Stabilitás: A beton ágyások nagy stabilitást biztosítanak, ezért jól ellenállnak a földnyomásnak és a növények gyökérzetének terjedésének.

Esztétika: A modern és letisztult megjelenésű beton ágyások jól illenek a különféle kertstílusokhoz, legyen az minimalista, modern vagy hagyományos kert.

Használati tippek

Hely kiválasztása: Az ágyást napos helyre érdemes telepíteni, hogy a növények elegendő fényt kapjanak.

Talaj előkészítése: A beton ágyásba érdemes jó minőségű, tápanyagban gazdag talajt tölteni. A talaj összetétele a termesztett növények igényei szerint változtatható.

Öntözés: Gondoskodni kell a megfelelő öntözésről, különösen a forró nyári hónapokban. A beton hajlamos a hőfelhalmozásra, ami gyorsabb párolgást eredményezhet. A jó vízelvezetés érdekében az ágyások aljára javasolt vízelvezető réteg elhelyezése.

Magaságyás javasolt rétegei

1. Vakondháló
2. Vastagabb gallyak
3. Fűnyesedék, szalma
3. Érett komposzt és trágya
4. Termőföld (palántaföld, virágföld)

A beton magaságyás ideális megoldást nyújt azok számára, akik tartós és alacsony karbantartású növénytermesztési lehetőséget keresnek a kertjükben, és a derekukat is szeretnék kímélni…. A beton ágyások stabil szerkezetüknek és időtállóságuknak köszönhetően hosszú éveken át szolgálhatják a kertészkedés örömét, miközben praktikus és stílusos megjelenést kölcsönöznek a környezetnek.